Rote Grütze–Tysk Bærpudding

Rote-Gruetze_expatica-com_page_thumb.jpg

Denne røde bærpuddingen er en populær dessert nord i Tyskland. Den er laget av solbær og rips, bringebær og noen ganger jordbær eller kirsebær, som er tilberedt i sin egen saft og fortykket med litt maisenna eller potetmel. Det er servert med krem, vaniljesaus eller melk.

Ingredienser
900 g moden bær som er nevnt ovenfor,
bruk minst 2 typer
7 dl vann
1/2 dl maismel
sukker etter smak

Fremgangsmåte

[1] Vask og forberede bærene. Hvis du bruker kirsebær, fjerne stenene. Hvis du bruker rabarbra, kuttet i store terninger.

[2] I en stor gryte, kombinere frukt og vann. Kok over svak varme til frukten er mør.

[3] plasser et dørslag dekket med skinkelerret over stor bolle. Hell de kokte bærene i dørslaget. Ikke knus bærene. Plasser bærene i et dypt, stor serveringsfat.

[4] Tilsett vann til den silte saften slik at det utgjør 1 liter og kok over middels varme.

[5] Bland maismel med litt kaldt vann. Tilsett blandingen den varme saften under omrøring.

[6] Søt med sukker om nødvendig. Hell den tyknede saften over bærene.

[7] Strø lett med sukker for å forhindre at snerk dannes på overflaten.

[8] Avkjøl før servering.

Blir 4 porsjoner

Dette er en fantastisk garnityr for Rote Grütze.

Tysk Vanilla Sauce

Forberedelse: 2 timer
Blir: 2 1/4 kopper saus,
4 – 6 porsjoner.

Ingredienser
5 dl helmelk eller 50/50 melk og fløte
4 store eggeplommer
1 dl sukker
1/8 ts. salt
1 ts. vanilje ekstrakt

Fremgangsmåte

[1] Gi melken et oppkok i en kjele over middels varme. Sett til side.

[2] Pisk eggeplommer, sukker og salt sammen i en middels stor bolle til blandingen er tykk og godt blandet.

[3] Hell den varme melken sakte i eggedosisen mens du visper hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen.

[4] kok på lav varme under omrøring med en tresleiv, i 15 – 20 minutter, eller til sausen er tykk nok til å dekke baksiden av en skje ved testing. Ikke la sausen koke.

[5] Hell sausen umiddelbart i en glassmugge og rør inn vanilje.

[6] Dekk toppen av saus med plastfolie for å hindre en snerk. Avkjøl hvis sausen skal serveres kald.

Dette er en tynn, saus som du kan bør servere i en mugge. Server den avkjølt eller ved romtemperatur.