Ørret Vincellérstyle

En middagsoppskrift funnet i “Flavours of Hungary Recipes”
en gratis E-bok utgitt av Det Ungarske Jordbruks-
markedsførings Senteret i 2009

Ørret Vincellérstyle

Fra bokens introduksjon: Den verdensberømte ungarske gastronomien er avhengig av landets smakfulle, høykvalitets råvarer. Det er ikke nødvendig å bevise hvor velsmakende ungarsk mat er.

Alle som har smakt ekte ungarske tomater eller paprika vet at de smaker bedre enn sine utenlandske ‘kolleger’. Ungarsk salami laget i henhold til gamle tradisjoner er kjent og ettertraktet over hele verden. Opprinnelsesbeskyttelsen av “Pálinka”, den ungarske fruktbrandyen er nå garantert av EU-lover.

Ingredienser
1,2 kg ørret, 4 stk
50 g meierismør
250 g sopp
250 g sylteløk
250 g utvalgte druer
1,2 dl pisket kremfløte
1,2 dl tørr hvitvin
2 sitroner
1 bunt persille
Nymalt hvit pepper
Bordsalt

Fremgangsmåte

Rengjør ørreten. Dryss med salt. Gni de godt inn med sitron. Kok ørreten i vann med salt og sitron. Legg den kokte fisken på et oppvarmet fat og hold den varm. I mellomtiden forberede ragouten. Smelt smøret i en panne. Kutt soppen i terninger. Ha de i pannen og sauté. Deretter tilsetter du sylteløken og til slutt druene. Krydre med salt og hvit pepper. Finhakk persille og dryss over. Tilsett vin og pisket kremfløte, og kok ned til det bare er litt væske igjen. Hell ragoutet over ørret. Finhakk persille og drykk på. Server med smørdampede poteter.