Rug-, Øl- og Havrebrød

En oppskrift på et brød fullt av smak funnet på BBCfood
Rug-, Øl- og Havrebrød

Server dette rike, smakfulle brødet til en Ploughman Lunch med chutney, syltet løk, epler og selleri i skiver, reddiker og din favorittost.

Oppskrift av Paul Hollywood

Ingredienser
Til brødet:

350 g rugmel
150 g hvetemel, pluss ekstra for elting
10 g salt
10 g tørrgjær
0,5 dl dl mørk sirup
1,4 dl vann
2,5 dl øl
For ølrøren på toppen:
1,5 dl øl
100 g rugmel
En klype sukker
En håndfull havre

Fremgangsmåte

[1] Bland mel, salt og gjær i en bolle. Tilsett mørk sirup, 1 dl av vannet og 1,5 dl av øllet. Bruk hendene, rør ingrediensene sammen til  deigen slipper sidene av bollen. Tilsett gjenværende øl og vann gradvis om nødvendig – deigen skal være myk og alle sidene av bollen skal være rene.

[2] Velt deigen ut på en lett meldrysset overflate og kna den i 5-10 minutter. Deigen  vil først være våt, men blir jevn under eltingen. Når deigen har en jevn overflate, legg den inn i en lettoljet bolle. Dekk med en ren klut og la stå i to timer.

[3] For ølrøren til toppen, bland øl med rugmel og en klype sukker for å danne en tykk røre.

[4] Velv deigen ut  på en melet overflate og form den til en ball. Spred ølrøren over brødet og dryss med havre og legg brødet på en ovnsbrett dekket med bakepapir. La brødet heve i en og en halv time.

[5] Forvarm ovnen til 220 C.

[6] Bak i 25 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 200 C og bak i ytterligere 10 minutter.

[7] Brødet skal være gyldenbrunt og skal høres hult ut når du banker det med fingerknoken i bunnen. Avkjøl brødet på rist.

Advertisements