Runde Knekkebrød

Runde Knekkebrød

Runde knekkebrød er både sunne, grove, og enkle å lage av hvetemel og sammalt hvete. De passer fint til frokost og holder deg mett frem til lunsj.

Ingredienser
300 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin
260 g sammalt hvete, grov
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann

Slik gjør du

[1] Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.

[2] Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk et hull i midten med et glass eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Prikk med en gaffel eller spisepinne.

[3] Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225° C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100° C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.

Tips: Oppbevar i en boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.