Rundstykker med Mørkt Øl

En bakeoppskrift funnet i “Mat for Ølvenner”
utgittav Aventura i 1987

Rundstykker med Mørkt Øl

Øl i bakervarer er ikke uvanlig i eldre Norske oppskrifter, verken i brødoppskrifter som her eller i kakeoppskrifter. Det gir en særegen delikat smak og er vel verdt å prøve.

Ingredienser
1 kg hvetemel
2 ss sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
50 g gjær
150 g smør
5 dl mørkt øl (for eksempel bayerøl)
2 eggeplommer

Fremgangsmåte

[1] Hvetemel, to spiseskjeer sukker, en halv teskje salt og en halv teskje kardemomme blandes i en stor bolle. 50 gram gjær røres ut i en desiliter øl.

[2] Smelt deretter 150 gram smør og varm fire desiliter øl i samme gryte til det er lunkent (ca. 35 grader). Bland all væske inn i melblandingen og elt godt. Dekk til med bakeklede og sett deigen til heving til dobbel størrelse.

[3] Kna deigen godt på nytt og rull den ut til en lang pølse. Del opp deigen i små emner som trilles til rundstykker. La rundstykkene etterheve til dobbel størrelse før de pensles med en blanding av to eggeplommer og to spiseskjeer øl.

[4] Rundstykkene stekes ved 225 grader i 7-9 minutter.

Advertisements