Russisk Kaffe Frappé

En iskaffeoppskrift funne i  “The Story of Coffee and How To
Make It” utgitt av The Cheek-Neal Coffee Co i 1925

Russisk Kaffe Frappé

Wikipedia: Frappé coffee (også kalt Greek frappé eller Café Frappé Greek: φραπές, frapés) er en gresk kremtoppet kaffedrikke laget av pulverkaffe. Etter sigende oppfunnet ved en tilfeldighet i 1957 av en Nescafe-representant som heter Dimitris Vakondios  i byen Thessaloniki. Nå er den den mest populære kaffen blant greske ungdommer og utenlandske turister. Den er populær i Hellas, og på Kypros, spesielt om sommeren, men har nå spredt seg til andre land. Ordet frappé er fransk og kommer fra verbet frapper som betyr å “slå”; I denne sammenheng på fransk når man beskriver en drink, betyr ordet frappé kjølet, som med isbiter i en rister. Frappé er blitt et kjennemerke for etterkrigstiden utendørs gresk kaffekultur.

Siden denne russiske oppskriften laget med ekte ferskbrygget kaffe
er fra 1925 antar jeg at Nescafe-representanten må rett og slett ha
latet som om han oppfant frappé coffee etter å ha stjålet den fra
russerne. Dette selvfølgelig for å pushe den ubrukelige pulverkaffen.

Ted
Winking smile

Ingredienser
5 dl ferskbrygget kaffe
5 dl ferskbrygget kakao
2,5 dl sukker
1 eggehvite
1/3 ts salt
1 ts vaniljesukker
Pisket krem
Kanelpulver

Fremgangsmåte

Hell den varme kaffen over sukker og salt og bland inn kakaoen. Avkjøl, tilsett vaniljesukker og eggehvite som har blitt pisket luftig, og frys ved bruk av like deler av is og salt (eller i fryseren). Serveres i vide dessertglass, garnert med pisket krem ​​og et dryss kanel.