Rustikk Fransk Honningkake

Rustic French Honey Cake_page_thumb[2]

Denne kaken er bare svakt søt. Det er en kake som svarer på det eldgamle spørsmålet; “er det ok å ha smør på kaken min ?” Svaret er et definitiv ja. Kaken er herlig på en ettermiddag med en espresso, og hvis det er en lørdag kan du jo unne deg en armagnac, konjakk eller en søt valnøtt likør. Hvis du bare ikke kan styre deg kan du jo også tilsette en 1/2 dl honning til.

Blir 9 kaker

Ingredienser
2,4 dl rugmel
2,4 dl mel
2 ts natron
1 ts malt kanel
1/2 ts salt
1/4 ts malt muskat
1/8 ts malt nellik
1,2 dl honning
2 store egg
0,6 dl usaltet smør, smeltet
1,25 dl helmelk
2,4 svisker, hakket

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 175 C. Smør en 20 x 20 cm firkantet kakeform. Å legge bakepapir i bunnen kan være en god ide hvis du tror kaken vil kunne sette seg fast i formen. Smør bakepapiret også. Sikt mel i en bolle. Store biter av kli som blir igjen i silen kan kastes.

[2] Tilsett bakepulver, kanel, muskat, salt og nellik. Tilsett egg, honning, melk og smør. Rør med en treskje til alt er godt blandet. Tilsett svisker og rør for og blande dem godt inn.

[3] Hell røren i formen og stek i 35 minutter eller til en kakepinne stukket inn i midten av kaken kommer ut ren.

[4] Fjern kaken fra ovnen og la den avkjøles. Dryss med melis hvis ønskelig. Server.

Advertisements