Rustikk Terte med Bringebær og Moreller

En terteoppskrift med aner fra middelalderen funnet på bama.no
Rustikk Terte med Bringebær og Moreller

En rustikk terte med sprø kant og saftig fyll av bringebær og moreller. Terten er enkel å lage og kan formes etter eget ønske, ingen form er nødvendig. Bland gjerne litt ekstra smak som vanilje, kanel, kardemomme eller revet appelsinskall i fyllet.

Ingredienser
Deig:

150 g hvetemel
1 ss melis
100 g smør, kaldt
60 g crème fraîche, eller rømme
eggehvite, til pensling
perlesukker, til pynt
Fyll:
30 g marsipan
250 g bringebær
100 g moreller
1 ss potetmel
3 ss sukker

Tilberedning

[1] Skjær smøret i små terninger og smuldre smøret sammen med mel og melis. Det gjør ingenting om ikke smøret er helt finfordelt.

[2] Tilsett crème fraîche og kna alt raskt sammen til en deig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.

[3] Varm ovnen til 200 grader.

[4] Kjevle deigen ut til en sirkel, ca. 35 cm i diameter, og løft den over på et stekebrett med bakepapir.

[5] Bland forsiktig sammen bringebær, rensede og delte moreller, potetmel og sukker. Fordel bærblandingen og marsipan i små biter utover deigen. Brett kantene 4 cm inn mot midten, pensle kantene med litt eggehvite og dryss over perlesukker.

[6] Stek terten ved 200 grader i ca. 25 minutter. Serveres lun.

Advertisements