Rys

rys_page_thumb[2]

Original oppskrift: Original Recipe: lxxxvj. Rys. Take a porcyoun of Rys, & pyke hem clene, & sethe hem welle, & late hem kele; þen take gode Mylke of Almaundys & do þer-to, & seþe & stere wyl; & do þer-to Sugre an hony, & serue forth.

Modernisert Oppskrift:
(Tilpasset fra to femtende århundre Cookery-bøker)

Ingredienser
Kokt ris
usøtet mandelmelk
sukker
honning

Metode

[1] Ha risen i en kjele. Tilsett mandelmelk til det akkurat dekker risen og kok opp under omrøring.

[2] Når det koker, tilsett sukker og honning etter smak. La småkoke i noen minutter til ønsket konsistens er oppnådd. Server med en gang!

Merk: Hvis du lurer på om de hadde sukker i middelalderen. Den første oppskriften på engelsk som nevner sukker er fra slutten av 13-tallet.