Ryschewys Closed – Melboller

En historisk oppskrift funnet på One Year and Thousand Eggs
Ryschewys Closed  - Melboller

Take flour and eggs & knead together / take figs, raisins & dates & put out the stones & blanched almonds & good powder & bray together / make coffins of the length of a span / put thy stuffing therein, in every cake his portion/ fold them & boil them in water & afterward roast them on a griddle & give forth.

From Laud MS. 553, Volume I

4 porsjoner

Ingredienser
Fyll:
1 dl fikner
1 dl rosiner
1 dl dadler
1 dl malte mandler
Good Powder:
1 ts kanel,
½ ts nellik,
1 ts ingefær,
En klype muskatnøtt
Deig:
3 egg
4 dl mel

Fremgangsmåte

Hakk den tørkede frukten og tilsett krydderet og malte mandler. Bland alt sammen til en grov pasta. Bland eggene og melet til deigen og sett den i kjøleskapet en stund. Rull ut deigen og kutt ut firkanter eller sirkler. Plaser en teskje av fyllet på hver firkant/sirkel. Kok melbollene i 3-5 minutter, til de er møre. La de tørke et øyeblikk og stek de i olje til melbollene er gylne i på begge sider.