Ryzon Jordbærkake

Ryzon Jordbærkake

Mesteroppskrift av Janet McKenzie Hill, redaktør av “American Cookery,” Boston, Massachusetts

Ingredienser
2 liters kurver med jordbær
3,5 dl sukker
4 ts bakepulver
4,7 dl mel
1/2 ts Salt
0,6 dl butter
about 2,4 dl melk
Ekstra smør, for å spre mellom lagene
Pisket fløte, hvis ønskelig.

Fremgangsmåte

[1] Vask og tørk bærene, spar noen utvalgte bær til garnityr, kutt resten i halvdeler og bland med sukker.

Sikt sammen mel og salt, og arbeide i smøret med to kniver: tilsett melk gradvis, og bland til en myk deig med en kniv.

[2] Trykk deigen i to godt smurte lagkakeformer. Stekes i en rask ovn i femten til tjue minutter. Snu ett lag opp ned på et serveringsfat, spre godt med smør; hell på halvparten av bærene, og plasser det andre laget oppå som spres med smør og resten av bær.

[3] Pynt med hele bær og pisket krem om ønskelig.

Notat

[I] Denne oppskriften kan også anvendes for andre frukter og bær som bjørnebær, bringebær og fersken i skiver.

[II] Holder for fire til seks personer.

[III] Denne deigen kan rulles og kuttes i store skiver og serveres i porsjoner.

Advertisements