Ryzon Maisbrød

1917_ryson_corn bread_page_thumb[2]

Master oppskrift

Ingredienser
1 ss smør.
2 ss sukker.
2 egg, separerte.
2,5 dl maismel.
3 ts bakepulver.
2,5 dl mel.
1/2 teskje salt.
2,5 dl melk.

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker godt sammen, tilsett eggeplommene en etter en; deretter pisk eggehvittene til et stivt skum og tilsett de sammen med maismelet, mel siktet sammen med bakepulver og salt og melk.

[2] Rør lett sammen før du blander alt grundig godt blandet, og hell i en godt smurt og melet grunn ovnspanne og stek i en moderat varm ovn i femten minutter, eller til brødet er ferdig. Bryt brødet opp eller skjær det i stykker.

[3] Denne blandingen kan også brukes til maismuffins ved å bake deigen i muffinsformer.

Tilstrekkelig for seks personer.