Safran & Kanel Kylling Med Bygggryn

043_saffron-and-cinnamon-chicken-with-barley_thumb[3]
Andreas Viestad skriver:I middelalderen spiste de fleste nordmenn en ganske enkel kost. Når de ikke spiser grøt, spiste de fisk. hadde de ingen av delene, spiste de ingenting. Men de øvre klasser og presteskapet ledet et ganske annet liv, med ferskvannsfisk, fjærkre og eksotiske krydder. 

Ingredienser:
4 kylling lår
2 kanelstenger
1 klype Saffron, dynket i 1 ss kokende vann
1 ss hvetemel
3 ss Rapsolje
2 ts salt
4,7 dl bygg, svellet i vann i 4-6 timer
4,7 dl kylling kraft
2 laurbærblader
4 ss Rosiner
1 stjerne anis

4 porsjoner 

Tilberedning:
[1]
I en morter, knus kanelen fint.

[2] I en stor bolle, kombinere, kanel, salt, halvparten av oljen, mel, safran og safran vann, og rør.

[3] Tilsett kyllingen og bland sammen til kyllingen er dekket av blandingen.

[4] I en stor panne, varm opp resten av oljen over middels varme. Tilsett kyllingenlårene og stek til de er gyllenbrune.

[5] I en stor gryte, kombinere bygg, laurbærblad, stjerneanis og rosiner.

[6] Rør det sammen og plassere kyllinglårene på toppen. Tilsett kyllingbuljong.

[7] Stekes i ovnen ved 175° C i ca to timer. Sørg for at gryten ikke tørker ut – tilsett mer kraft om nødvendig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s