Safran- og Karvekringler

safran og karvekringler_page

Blir Ca. 20 kringler
Tilberedningstid: 20-25 min.
Heving: I alt ca. 1 time
Steketid: Ca. 15 min.
Ovnstemperatur: 220° C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses.

Ingredienser
100 g smør/margarin
3 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 egg
ca. 1/2 kg hvetemel (8-8 1/2 dl)
1/4 ts Safran eller 1/2-1 ts gurkemeie (til safrankringlene)
1/2 -1 ss karve (til karvekringlene)
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret og tilsett melken. Rør ut gjæren i den fingervarme blandingen og tilsett salt, sukker, egg og til safrankringlene støtt safran eller gurkemeie. Til karvekringler tilsettes halvparten av karven.

[2] Rør inn halvparten av hvetemelet og elt resten inn med hendene til deigen er smidig og ikke for fast. Sett den tildekket til heving på et lunt sted i 35-40 min.

[3] Legg deigen på melet underlag og del den i 20 emner som får hvile i 5 min. Rull kulene ut til lange, tynne pølser og form kringler. Etterhev dem, under klede, på smurt plate i ca. 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss karvekringlene med resten av karven. Stek i ca. 15 min. ved 220° C og avkjøl kringlene på rist.

Advertisements