Safransukkerbrød med Smak av Jul

Oppskrift på en saftig julekake funnet på regal.no
Safransukkerbrød med Smak av Jul

En versjon av det klassiske sukkerbrødet, her med litt tilsatt julestemning av safran, appelsin og mandel. Perfekt til kaffen eller en kopp te.

Ingredienser
50 g smør, smeltet
0,5 g safran
Skall fra 1 appelsin
2 egg
180 g (2 dl) råsukker (demerara)
200 g revet mandelmasse
0,5 dl melk
0,5 dl fløte
225 g (3 3/4 dl) hvetemel
2 ts bakepulver
en klype salt

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret, tilsett safran og revet appelsinskall.

[2] Tilsett den revne mandelmassen i eggedosisen.

[3] Hell fløten og melken i eggedosisen og bland godt.

[4] Bland mel, salt og bakepulver i en bolle.

[5] Hell smørblandingen i eggedosisen og vend sammen til en jevn røre.

[6] Sikt ned melblandingen, vend forsiktig sammen til alt er blandet.

[7] Smør en sukkerbrødform med smeltet smør og strø hvetemel eller brødrasp over.

[8] Sett midt i ovnen og stek på 175 grader i 45–50 min.

[9] Tipp over på rist og la det kjøle seg helt ned.