Saftig Aprikoskake

Saftig Aprikoskake

En enkel, ett-eggs formkake med en enkel aprikos og kokos glasur. Fargerik og saftig, en praktisk hverdagskake fra junior andreplass vinner LaVonn Jost, fra String i Oklahoma.

Stekes ved 175° C i 35 til 45 minutter
Blir en 22×22 eller 28×18 cm kake

Fremgangsmåte

[1] Kok 18 store tørkede aprikos halvdeler i vann nok til å dekke de til de er møre. Hell av vannet og mos aprikosene. Sett til side.

[2] Bland 4 dl siktet mel, 1/2 ts dobbeltvirkende bakepulver, 1/2 ts natron og, 1/2 ts salt; sette til side.

[3] Bland 2,5 dl sukker gradvis med 0,8 dl smør eller margarin, rør godt.

[4] Bland inn et upisket egg, 1/2 ts vaniljesukker og 1/4 ts sitron ekstrakt eller  2 ts sitronsaft; rør godt.

[5] Tilsett de tørre ingrediensene vekselvis med 1,8 dl vann. Bland godt etter hver tilsetning.

[6] Bland inn 2 ss moste aprikoser grundig.

[7] Hell røren i en 22x22x5 eller 28x18x5 cm godt smurt og melet kakeform.

[8] Stek kaken ved 175° C i 35 til 45 minutter. Avkjøl; glaser med Aprikos og Kokos Glasur.

Aprikos og Kokos Glasur

Ha 2 ss smør, 9,5 dl godt pakket demerara og 1,2 dl moste aprikoser i en kasserolle. Kok blandingen på middels varme 3 minutter under omrøring. Fjern fra varmen. Tilsett 1,2 dl grovhakket kokos. Spred over kaken mens glasuren er varm.

Advertisements