Saftig Ostekjøttboller i Panne

En ny måte og tilberede de klassiske kjøttbollene
på funnet på
gilde.no

Saftig Ostekjøttboller i Panne

Her har du en moderne versjon av de klassiske norske kjøttbollene.

4 porsjoner

Ingredienser
400 g pastasaus
120 g mozarella
1 neve frisk basilikum
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 egg
1 ss worcestersaus
2 dl brødsmuler fra tørt brød
40 g parmesan
salt og pepper

Fremgangsmåte

[1] Pisk egg, riv parmesan og finhakk hvitløk.

[2] Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en passe stor bolle, her er det lov å bruke hendene.

[3] Ta ut ca 1 stor spiseskje med kjøttblanding og rull til små kjøttboller. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttbollene i 6-7 minutter. Husk å vend de underveis. Ta kjøttbollene ut av pannen og tørk den med kjøkkenpapir for overflødig fett.

[4] Legg tilbake i pannen sammen med pastasaus, la det småkoke på middels lav varme i ca. 6 minutter til kjøttbollene er nesten ferdige. Legg på revet mozerellaost, ha på lokk og la det småkoke ca 4-5 minutter til osten smelter etter.

[5] Topp med grovhakket basilikum og server med kokt ris eller båndspagetti.

Advertisements