Saftig Sitronkake

613_moist lemon cake_thumb[4]

Ingredienser:

175 g selvhevende mel (siktet)
2 egg
175 g sukker
150 g myk margarin
skall av sitron
150 ml melk
Klype salt
Til sitronsirupen:
150 g melis
saften av 1 sitron

Fremgangsmåte:
[1]
Still ovnen på til 180° C. Smør en 900 g brødform.

[2] Ha egg og sukker i en food prosessor og kjør i omtrent et og et halvt minutt, skrap ned sidene med en slikkepott om nødvendig.

[3] Ta av lokket og slippe litt og litt av den myek margarinen sammen med sitronskall og kjør igjen til margarin forsvinner (omtrent et minutt). Blandingen skal nå se ut som majones!

[4] Til slutt, tilsett mel, melk og salt og gi en annen “kjør til blandingen er glatt og fin.

[5] Overføring til den klargjorte formen og stek i ca 45 minutter til kaken er gyllenbrun og fast å ta på. Fjern fra ovnen og sett formen på en rist for avkjøling.

[6] I mellomtiden varm melis og sitronsaft forsiktig i en liten kjele under omrøring inntil en klar sirup dannes. Må ikke koke.

[7] Prikk den varme kaken med en gaffel, deretter heller du sirup forsiktig  over kaken helt til alt er absorbert.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s