Salt kjøtt med Kålrotstappe

206_Salt kjøtt med kålrotstappe

Salt kjøtt har sine tradisjoner landet over. Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon.

Ingredienser:
1 kg lettsaltet lammekjøtt,
eller salt kjøtt fra svin eller storfe
Kålrotstappe:
1 kg kålrot
2 gulrot
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
1 dl kremfløte/matfløte
3 ss smør

Fremgangsmåte:

[1] Legg kjøtt i usaltet, kokende vann – det skal være rikelig med vann. Skum godt av og la det småkoke/trekke til kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer. Svineknoke trenger noe lengre koketid, ca. 3 timer.

[2] Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.