Sandnøtter

En oppskrift på en klassisk julekake funnet på meny.no
Sandnøtter

Sandnøtter er i mange norske familier ett av de syv slag man baker til Jul. Det er en lys julekake med porøs konsistens som smelter i munnen. Bak sandnøtter sammen med familien, for hjemmelaget er som regel best. Oppskriften gir ca 90 små kaker.

Ingredienser
250 g smør
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 lite egg
2 ts bakepulver
500 g potetmel
125 g hvetemel

Slik gjør du

[1] Sett ovnen på 180 grader og dekk stekeplater med bakepapir.

[2] Pisk sammen egget. Pisk smør og sukker luftig og hvitt, og rør inn det sammenvispede egget.

[3] Sikt inn de tørre ingrediensene, og kna til du får en fast og fin deig

[4] Trill ut pølser av deigen som du deler opp i små og like store emner. Trill ut små kuler som du setter på stekebrettet. Plasser ca. 20 sandnøtter på hvert brett.

[5] Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Sandnøttene skal fortsatt være lyse når de er ferdige. Avkjøl på platen og oppbevar julekakene i en tett boks.

Advertisements