Sauge – Kylling med Salviesaus

Sauge – Chicken with Sage Sauce_page_thumb[2]

Take Ginger, Galingale, Cloves & grind in a mortar; then take a handful of Sage & put thereto, grind well together; take Eggs & seethe them hard, take the yolks, grind them with Sage & with the spices & mix it up with Vinegar or wine vinegar or with Ale vinegar, take the white of the Egg & seethe them & mince them small & cast thereto; when it is mixed, take Flesh of hens or Fishes & lay on dishes & cast thine meat above.

Fra 1400talls kokeboken Harleian MS. 279, Volume I

Ingredienser
Nok kylling for fire personer etter eget ønske
For eksempel 4 stekt kyllinglår.
Saus:
3 hardkokte egg
1 ts ingefær
½ ts galingale
½ ts nellik
½ dl friske salvieblader
3 ss vineddik
(salt)

Fremgangsmåte

Hakk salvie blader fint og bland godt sammen med alle saus ingrediensene. Tilsett salt om nødvendig. Serveres kald med kyllingen.

Kommentarer fra jenta som driver One Year and Thousand Eggs:
Jeg lagde enkle stekt kyllinglår i ovnen og brukes kun salt og sort pepper til krydder. Jeg har sett denne sausoppskriften mange ganger og jeg har lyst til å prøve den i lang tid. Jeg kan ikke huske at jeg har smakt denne sausen før. Dette er kanskje en av de beste middelalder sausoppskrift jeg har sett og smakt så lange!! Jeg er sikker på at jeg vil lage den igjen en dag. Det vil være en god saus til for eksempel hvit fisk og svinekjøtt.