Scampi på Gresk

Scampi på Gresk

Hvis du har vært i Hellas, kjenner du sikkert igjen denne retten, som du kan lage enten med scampi eller med kjempereker.

4 personer

Ingredienser
400-500 g fryste scampi eller kjempereker
1 boks hele tomater
1/2 dl olivenolje
1 løk
2 dl tørr hvitvin
1 liten bunt persille
l ts oregano
100 g fetaost

Fremgangsmåte

[1] Skjær tomatene grovt og ta vare på kraften. Hakk persillen. Skrell og hakk løken fint. Skjær osten grovt.

[2] Varm oljen i en gryte på middels varme. Fres løken noen minutter og hell på tomatene med kraften, vin, oregano, halvparten av persillen og 1/2 ts salt. Ta et par tak med pepperkvernen til slutt og rør om.

[3] Kok det hele sakte uten lokk i 4-5 minutter. Legg så i scampi, senk varmen litt og la koke, fortsatt uten lokk, i 6-7 minutter.

[4] Rør ned osten. Når den begynner â smelte, tar du gryten av varmen, strør over resten av persillen og setter gryten på bordet.

Server et godt brød til, eller kanskje ris hvis dere er ekstra sultne.

Advertisements