Scones fra Devon

En tradisjonell bakeoppskrift fra Devon funnet på essentiallyengland.com
Scones fra Devon

En himmelsk godbit til tekoppen!

Devon scones og syltetøy må være en av de mest fantastiske ting å servere til en tradisjonell ettermiddagste! De er på menyen i alle teashops landet rundt og selv British Airways serverer dem på sine flyreiser.

I motsetning til takkebakte scones fra andre deler av England, er Devon Scones glasert med pisket egg og bakt i en ganske varm ovn.

De er myke og litt tørre og går spesielt godt sammen med den mektige clotted cream’en produsert i Englands Westcountry.

De serveres da også tradisjonelt med clotted cream og jordbærsyltetøy.

Hvis du skulle ha lyst til det kan du jo delta i den eldgamle debatten, syltetøy først og deretter krem? Eller krem ​​først og deretter syltetøy?

Ingredienser
225 g mel
4 ts bakepulver
1/4 ts salt
50 g smør
25 g sukker
1,5 dl melk
1 middels egg

Denne oppskriften vil gi 8 scones. Og nei, det er ingen rosiner i den tradisjonelle Devon Scones oppskriften.

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 230° C og smør en ovnsplate lett.

[2] Sikt mel, bakepulver og salt ned i en bolle og gni inn smør til blandingen ligner brødsmuler.

[3] Rør inn sukkeret. Tilsett all melk og bland lett til en myk deig.

[4] Kjevl deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den raskt. Ikke overarbeid deigen, da blir sconesene dine harde!

[5] Kjevl deigen ut til 1,25 cm tykkelse og stans ot runde emner med et glass eller lignende.

[6] Legg deigemnene på et smurt ovnsbrett. Pensel toppene med pisket egg og bake i 7-10 minutter eller til godt hevet og gyllenbrune.

[7] Avkjøle på rist.

Advertisements