Sekstitalls Tartarsmørbrød

En oppskrift på typisk sekstitalls lørdagssnacks funnet i
“Lørdagskos” utgitt i 1967

Sekstitalls Tartarsmørbrød

Jeg husker godt at moren min serverte smørbrød som disse. Noe uvant for en tass tidlig i tenårene, men jeg ble fort fortrolig med det og lager tartarsmørbrød en gang i mellom enda – Ted

Ingredienser
300-400 g oksekjøtt
4 eggeplommer
4 ss hakket sylteagurk
4 ss finhakket rå løk
4 ss kapers
4 ss hakket rødbet
4 skiver loff med smør.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Fjern omhyggelig sener og hinner fra kjøttet og mal det en gang på kjøttkvern. Fordel det malte kjøttet på de fire loffskivene og dytt det godt nedover kantene slik at ikke noe av brødet synes.

[2] Hakk kjøttet i et rutemønster med en bordkniv. Legg brødstykkene på et fat med løken, kapers, sylteagurk og rødbeter i små boller ved siden av. Eggeplommene kan serveres i halve eggeskallet eller lagt på brødskiven i en løkring.

[3] Sett salt og pepper på bordet så folk kan krydre etter smak og server smørbrødene med godt kaldt øl.

Advertisements