Selskapsfin Fisk

Selskapsfin Fisk

6 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Koketid: Til sammen ca. 30 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1/2 kg fiskefileter
4 dl langkornet ris
6 dl buljong, smør, salt, pepper
I sitron, 2 dl hvitvin
1 boks (ca. 1/2 kg) asparges
200-400 g rensede reker
2 ss hvetemel
2 1/2 dl fløte 35%

Fremgangsmåte

[1] Ha risen i kokende, saltet buljong, tilsatt 1 ss smør. Kok over svak varme under tett lokk i 12 min. Slå av varmen og la risen stå slik i minst 12 min. til, uten å løfte på lokket.

[2] Dryss fiskefiletene med litt salt og rull dem sammen fra haleenden. Legg rullene tett sammen i en lav, vid kasserolle med 1 ss smeltet smør i bunnen. Press saften av 1/2 sitron over, hell på hvitvin og spe med vann til fisken er nesten dekket. Trekk fisken ferdig under lokk, over svak varme. Hell forsiktig av fiskekraften.

[3] Varm aspargesen i sin egen kraft (fra boksen). Smelt smør, tilsett mel og la det surre uten å bli brunt. Spe med fiske- og aspargeskraft til en tykk saus og la den koke et par minutter under omrøring. Tilsett kremfløte og reker og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

[4] Løft forsiktig i risen med en gaffel og legg den over på et varmt fat. Legg fisk og asparges på risen og hell rekestuingen over.

Server retten varm, med små kuvertbrød eller ristet loff til.

Advertisements