Selskapssuppe med Blåskjell

En rask suppeoppskrift funnet i “Mat for travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Selskapssuppe med Blåskjell

4 porsjoner
Tilberedningstid: 10 min.
Koketid: Ca. 15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 purre
2 gulrøtter
1 liten løk
1 fedd knust hvitløk
50 g smør
1/2 ts knust, tørket timian
1 l buljong fra terning eller 1/2 l vann + 1/2 l hvitvin
1 stor boks blåskjell (ca. 400 g)
1 ss hvetemel
1/2-1 dl fløte
1/2 bunt gressløk
ev. salt og nymalt pepper

Fremgangsmåte

[1] Rens grønnsakene og skjær dem i ringer og terninger. Surr alt i smeltet smør under omrøring, uten at grønnsakene blir brune.

[2] Dryss timian i og tilsett buljong eller vann + vin. Tilsett også kraften fra blåskjellboksen, og la alt få et oppkok. Småkok under lokk over svak varme i ca. 15 minutter.

[3] Rist sammen mel og Fløte og hell jevningen i suppen under omrøring. Smak om nødvendig til med salt og pepper.

[4] Tilsett blåskjell og finklippet gressløk. La suppen bli gjennomvarm uten å koke.

[5] Serveres rykende vann, ev. med et dryss av finklippet persille.

Advertisements