Semulepudding med Rød Saus

En god gammeldags dessertoppskrift funnet på tine.noSemulepudding med Rød Saus

Oppskrift på en dessertklassiker fra gamledager. I motsetning til hverdags var det bare til søndagsdesserten man kunne unne seg egg i semulepuddingen.

Detter var en av favorittdessertene mine da jeg var en liten gutt – Ted

Ingredienser
Semulepudding

1 l helmelk
1 ¼ dl semulegryn *
2 ss sukker
1 stk egg
3 stk mandeldråper
1 ts sukker
Rød saus
½ dl sterk saft og vann (bringebær eller solbærsaft)
1 ss sukker
1 ss potetmel
3 ss kaldt vann

* Semule er laget av hvete. Hvis du har glutenallergi, kan polentagryn brukes som alternativ. De er laget av mais.

Fremgangsmåte

Semulepudding

[1] Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.

[2] Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.

[3] Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.

Hjemmelaget rød saus

[1] Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker i en kjele.

[2] Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.

[3] La igjen blandingen får et raskt oppkok.

[4] Server sausen godt avkjølt til semulepuddingen eller annen hjemmelaget dessert der den passer.

Advertisements