Sennepsglasert Svensk Juleskinke

En oppskrift på den klassiske svenske juleskinken
funnet på
rema.no

Sennepsgratinert Svensk Juleskinke

En klassiker som står på bordet i mange svenske hjem på julaften Skinken er også en sikker vinner på julebrunsjbordet!

Ingredienser
1 dl Pølsesennep
1 dl Fransk dijonsennep
2 Eggeplommer
1 kg Kokt, saltet og røkt juleskinke
1 dl Honning
1 dl Griljermel
Waldorfsalat:
2 stk Grønne epler
2 Stangselleri
150 g Druer
50 g Valnøtter
2 dl Seterrømme
1 dl Majones
1 ss Sitronsaft
1 ss Worcestersaus
1 ss Sukker
0,5 ts Salt

Slik gjør du

Trinn 1 Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter.

Trinn 2 Smør sennepsglasuren på kjøttet og stek skinken i 25 minutter til den er pent brun på glasuren. Skjær skinken i skiver og server med waldorfsalat til. Seterrømmen og majonesen  fra waldorfsalaten fungerer som en krem-saus til skinken. Kokte poteter er godt til.

Trinn 3 Waldorfsalat: Del epler og selleri i terninger på 1 cm og tilsett grovt hakkede valnøtter. Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, Wostershiresauce, sukker og salt – og bland godt. La salaten stå og trekke i en halv time før servering.