Sennepsglasert Svineribbe

En oppskrift fra “Kjøkkenbiblioteket – Grillmat”
utgitt av Aventura Forlag i 1992

Sennepsglasert Svineribbe

Mengden av saus er generøs fordi det er godt å ha litt ekstra til kjøttet når det spises. For å få litt røyksmak kan en håndfull våte hickoryfliser strøs på glørne.

4-6 porsjoner

Ingredienser
2 ss vegetabilsk olje
1 liten løk, hakket
300 g honning
200 g dijonsennep
1 1/4 dl eplesidereddik
1/2 ts salt
1 ts malt nellik

ca. 3 kg svineribbe, med svor, fett og det
meste av kjøttet skåret fra

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen, ha i løk og surr 5 minutter. Tilsett det øvrige og la sausen småkoke 5 minutter.

[2] Tenn grillen og gjør den klar for indirekte grilling. Sett oljet grillrist 10-15 cm over glørne.

[3] Dryss rikelig salt og pepper på begge sider av ribben og del den i store stykker. Legg kjøttet på grillen. Lukk den og sett ventilene halvåpne. La kjøttet grille 40 minutter, snu en gang. Ha på mer kull om nødvendig. Smør saus på oversiden av kjøttet. Lukk og grill 10 minutter. Snu og smør saus på den andre siden. Lukk og grill videre 10 minutter, ca. 60 minutter i alt.

[4] Skjær kjøttet mellom hvert ribben og server det på varme tallerkener. Spis resten av sausen til og server svineribbene med kokt ris og en grønn salat.