Sennepsristet Laks med Tyttebærsaus

En frisk lunsjoppskrift funnet på bonappetit.com
Sennepsristet Laks med Tyttebærsaus

2 porsjoner

Ingredienser
2 ss søt, sterk sennep
2 ss usaltet smør, smeltet, delt
2 170 grams laksfiletetter
Tyttebærsaus:
2 ss hakket sjalottløk
2 ss tyttebærsyltetøy
2 ss bringebær eddik

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 230° C. Rør sammen 2 ss sennep og 1 ss smeltet smør i en liten bolle. Pensle en liten ovnsplate med olje  og legg laksfilettene på platen med skinnsiden ned. Dryss laksen med salt. Spred toppen av laks med sennepsblandingen og krydret sjenerøst med pepper. Bak til laks er gjennomkokt og sennepen er brunet, ca 10 minutter.

[2] I mellomtiden, varmen gjenstående 1 ss smør i en tykkbunnet liten stekepanne over middels varme. Legg i sjalottløken og fres i 2 minutter. Tilsett syltetøy og eddik og rør til syltetøyet smelter og blandingen er jevn. Bring til et oppkok og krydre sausen etter smak med salt og pepper.

[3] Øs sausen over fisken og server retten med kokte poteter og garner med en dillkvast.

Oppskrift av Brooke Dojny og  Melanie Barnard, Bilde tatt av Michael Falconer

Advertisements