Septembergryte

En høstoppskrift funnet i “Den Store Mini Kokeboken”
utgitt av Oplysningskontoret for Kjøtt

Septembergryte

4 porsjoner

Ingredienser
Ca 500 g grytekjøtt
2 løk
smør
1 ts salt
1/8 ts pepper
1 ts paprikapulver
1/2 I kraft eller buljong
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
3 poteter
1 purre
250 g grønne bønner
3 tomater

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i terninger og brun kjøttet sammen med grovhakket løk.

[2] Dryss over salt og krydder og tilsett kraft/buljong.

[3] Kok opp og la trekke ca. 30 min.

[4] Rens og skjær alle grønnsakene i biter.

[5] Dypp tomatene i kokende vann og flå dem.

[6] Legg sellerirot, gulrøtter og poteter i gryten.

[7] Kok opp og la trekke 15 min.

[8] Legg i purre, bønner og tomater og la retten trekke 5 min.