Serinakaker

Oppskriften på en julekake som er bakt i Norge i over 100 år
funnet på
mills.no

Serinakaker

Serinakaker er runde småkaker med riflemønster, knuste mandler og perlesukker på toppen. De er ikke ulike sandnøtter av utseende, men den karakteristiske, nevnte toppingen gjør at man kan skille de to. Serinakaker er selskrevne blant de syv sortene for veldig mange og er blitt bakt i Norge i over 100 år. Oppskriften gir ca. 60 kaker.

Ingredienser
150 g margarin
110 gram sukker
1 stk egg
1 ts vaniljesukker
1/4 ts hornsalt
210 g siktet hvetemel (ca. mengde)
Pynt:
1 stk eggehvite
60 g mandler, finhakket
60 g perlesukker

Slik gjør du

[1] Pisk 1,5 sticks (150 gram) Melange og sukker til det er hvitt og kremaktig. Tilsett egg, hornsalt og det meste av melet. Arbeid deigen raskt sammen og la den stå kjølig i et par timer.

[2] Trill fingertykke pølser av deigen som deles i små emner som trilles runde. Sett kakene etter hvert på bakeplate dekket med bakepair.

[3] Trykk dem litt flate med en gaffel, pensle med halvvispet eggehvite, og dryss med perlesukker og hakkede mandler.

[4] Stek i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til Serinakakene er lysbrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.