Serviche av Kammuslinger med Urter

serviche av kammuslinger med urter_page

Ingredienser
10 store kammuslinger
4 kamskjell
1 1/2 dl sitronsaft
1 1/2 ss hakket løk
1/2 ss hakket estragon
1/2 ss hakket dill
1/2 ss hakket gressløk
1/2 ss hakket persille
1 1/2 ss olje. gjerne solsikkeolje

Fremgangsmåte

[1] Ta kammuslingene ut av skjellene og jern skjegget og tarmen (eller bruk dypfryste kammuslinger). Skyll muslingene og klapp dem tørre med papirhåndkle. Skjær dem i ca  1/2 cm tykke skiver. Skrubb 4 kamskjell og la dem renne av.

[2] Ha muslingene i en bolle og hell så mye sitronsaft over at den dekker muslingene. Legg plastfolie over og la det stå i kjøleskapet i 2 døgn. Rør om av og til.

[3] Like før servering hakkes løk og urter meget fint. Hell sitronsaften av kammuslingen og hell over oljen. Tilsett løk og urter og bland godt.

[4] Fordel blandingen i de vaskede skjellene og server straks som forrett med grovt brød og smør.

Advertisements