Sherrydessert

334_Sherry trifle_thumb[4]

Denne tradisjonelle dessertoppskriften kunne ikke vært enklere, bruke ferdiglaget vaniljesaus og sukkerbrød for å spare tid.

Ingredienser:
Et ferdig sukkerbrød, brutt inn 5cm stykker
½ pakke amaretti kjeks eller 150 g makroner eller ratafias
150 ml søt sherry
1 ss cognac
4 ss bjørnebær eller bringebær syltetøy
450 g friske bjørnebær
450 g friske bringebær
85 g ristet mandelflak
600 ml ferdiglaget vaniljesaus
Til topplaget:
125 ml sherry
2 ss konjakk
1 sitron, bare juice
55 g sukker
425 ml kremfløte
fersk revet muskat
Til pynt:
2 appelsiner, bare revet skall
85 g mandelflak

Fremgangsmåte:
[1]
Legg sukkerbrødbiter og kjeks i bunnen av et dypt glassfat. Dryss over sherry og konjakk og la det trekke i noen minutter.

[2] Varm syltetøyettil det er rennende og hell over de gjennomvåte kake og kjeks bitene. Dryss bær og mandelflak på toppen og hell over vaniljesausen.

[3] For å lage topplaget; ha sherry, konjakk og sitronsaft i en bolle og rør inn sukker til det er oppløst.

[4] Hell i fløte med en klype muskat. Visp sammen ved hjelp av en bollevisp til blandingen tykner. Ikke visp for mye, eller visp for kraftig, da kan blandingen dele seg.

[5] Øs blandingen på toppen av vanikljesausen og avkjøl, gjerne over natten. Like før servering, dryss desserten med revet appelsinskall og / eller flak ristede mandler.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s