Sherryfromasj

En klassisk dessertoppskrift funnet på “Desserter” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1980
Sherryfromasj

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Avkjøling: 1-2 timer
Kan fryses uten pynt.

Ingredienser
6 plater gelatin (12 g)
1 egg
2 eggeplommer
4 ss sukker
1 1/2 dl søt sherry
5 dl fløte, 35%
50 g mørk kokesjokolade
25 g valnøttkjerner
2 ss sherry

Fremgangsmåte

[1] Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp et helt egg og eggeplommene med sukker til det er luftig. Kryst gelatinen, smelt den over vannbad med 1 ss kokende vann og rør inn sherryen.

[2] Visp fløten til en lett krem. Ta av 1/3 av kremen og sett den til side i kjøleskap.

[3] Rør gelatin/sherry-blandingen i eggedosisen og rør av og til, til fromasjen begynner å stivne. Vend forsiktig 2/3 av kremen i eggedosisen og hell fromasjen i en randform, som på forhånd er skyllet med kaldt vann. Sett formen kaldt.

[4] Hvelv fromasjen over på et fat og dynk den ev. med litt mer sherry. Fyll resten av kremen i fromasjringen og pynt fromasjen med grovhakket sjokolade og nøttekjerner.

Server fromasjen kald.

Advertisements