Sherryvafler

Sherryvafler

Det kan nesten ikke gjentar for ofte et man er nokså godt gardert mot overraskelser i form du plutselige oppdukkende gjester hvis man i kakeboksen har liggende ferdigbakte småkaker som bare trenger en raskt sammenpisket krem eller lignende for å servere  noe riktig godt – for eksempel sherryvafler å sette på bordet.

Ingredienser
200 g hvetemel
180 g smør
10 g gjær
1 dl fløte
Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
1-2 ss kakao
15 mandler
sherry
sukker

Fremgangsmåte

[1] Smuldre smøret i melet. Rør gjæren ut i fløten og tilsett blandingen. Elt deigen sammen og la den stå kaldt ca. 1 times tid. Kjevle deigen ut, ikke for tynt, og stikk den ut til runde kaker.

[2] Dryss litt sukker på et stykke smørpapir, legg kakene på papiret og kjevle dem avlange. Sett kakene på en smurt stekeplate, prikk dem med gaffel og stek dem lysebrune ved 200° C (8-10 minutter). Legg dem på en rist og la dem bli avkjølt. Oppbevar dem i kakeboks med tettsluttende lokk.

[3] Når vaflene skal serveres, legger man dem sammen med et fyll, som lages slik: Fløten piskes halvstiv. Sukker og kakao tilsettes, fløten piskes helt stiv, tilsettes hakkede, skåldede mandler og smakes til med sherry.

Advertisements