Sippet Pudding fra det 18de Århundre

En Klassisk brødpudding oppskrift funnet på recipes.history.com
Sippet Pudding fra det 18de Århundre

Brødpuddingelskere vil slikke seg rundt munnen når de leser denne oppskriften. Enkelt og likefremt kombinerer den grunnleggende ingredienser til en pudding som er rik og tilfredsstillende. Sausen er kronen på verket.

Oppskriften fra det 18de Århundre

Cut a loaf of bread as thin as possible, put a layer of it on the bottom of a deep dish, strew on some slices of marrow or butter, with a handful of currant or stoned raisins; do this until the dish is full; let the currants or raisins be on top; beat four eggs, mix them with a quart of milk that has been boiled a little and become cold, a quarter of a pound of sugar, and a grated nutmeg — pour it in, and bake in a moderate oven — eat it with wine sauce.

— Randolph, Mary –  “The Virginia Housewife”

Modernisert oppskrift

Ingredienser
Et stort rundt brød av fransk eller italiensk type
120 g smør
1,2 dl tørket solbær eller rosiner (solbær er søtere)
3 egg
4,75 dl melk
1,2 dl sukker
1 ts revet muskatnøtt
Til sausen:
120 g smør
0,6 dl hvitvin
0,6 dl sukker

Fremgangsmåte

[1] Smør en 22 cm rund kakeform.

[2] Kutt brødet i ganske tynne skiver med en skarp brødkniv. 1/2 cm tykke er bra.

[3]  legges ett lag med brødskiver i bunnen av kakeformen, legg deretter noen smørklatter på toppen og strø deretter litt tørkede solbær eller rosiner over det igjen. Gjenta prosessen til formen er full.

[4] Pisk eggene og bland de med varm melk, sukker og revet muskat i en bolle og rør til sukker er oppløst.

[5] Hell eggeblandingen forsiktig over brødblandingen i formen til den trekker skikkelig inn i brødet, men uten at den renner over.

[6] Bak i en ovn på 190° C i 25 til 35 minutter eller til brødet er brunet og du kan kjenne at toppen fjærer tilbake når du trykker på den tilbake.

[7] For å lage sausen blander du sukker, vin og smør i en gryte og rører i den over middels høy varme til den tykner og så heller du den over den ferdige pudding.