Sitron og Earl Gray-Kake

Sitron og Earl Gray-Kake

Denne amerikanske kaken er ekstremt lett, takket være bruk av olje i stedet for smør i tillegg til ekstra eggehviter. Med en slik dydig kake, er det sikkert ikke en synd å servere den med en rik mascarponekrem … Den beste akkompagnementet til denne kaken er, selvfølgelig, en kopp Earl Gray te.

Porsjoner: 6-8
Forberedelse: 30 minutter
Baking: 1 time 5 minutter

Ingredienser
250 g selvhevende mel *
1 ss bakepulver
½ ts salt
300 g sukker
2 ss Earl Gray te blader
1,25 dl vegetabilsk olje
5 eggeplommer
revet skall av 1 sitron
revet skall av 2 lime
1 dl sitronsaft
8 eggehviter
½ ts vinsten (fåes på apoteket)
Mascarponekrem:
500 g mascarpone
4 ss melis
1 ts finmalt Earl Gray te
revet skall av 1 sitron
50 g knust pistasienøtter

* Selvhevende mel

Selvhevende mel er ikke vanlig i norske butikker. Her er et forslag til hvordan du selv kan lage det:

250 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts natron

Bland godt.

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 170° C. Sikt mel, bakepulver og salt inn i en bolle. Kjør 100 g sukker med Earl Grey i en kaffekvern eller lignende inntil blandingen er mer eller mindre finmalt; Det bør fortsatt være synlige flekker av te i blandingen. Rør inn melet med resten av sukkeret. Lag en fordypning i midten og tilsett olje, eggeplommer, sitron og lime skall. Bland godt. Tilsett sitronsaft og rør i 1 minutt. Overfør røren til en annen bolle.

[2] Visp eggehvitene og vinstein i en ren bolle til et fast skum. Fold røren forsiktig inn i eggehvitene (ikke omvendt!) Og hell over i en usmurt 25 cm ringformen. Stek i 55 minutter, deretter øk ovnstemperaturen til 180° C og stek i 10 minutter til. Legg kaken opp-ned på en rist og avkjøl i formen.

[3] Lag mascarponekremen. Ha mascarponen i bollen på en hurtigmixer og rør inn i melis og Earl Gray te til du har en glatt blanding. Bland sitronskall og pistasjnøtter. Løsne kantene på kaken forsiktigmed en kniv og hvelv den ut på risten. Serveres med mascarponekrem og sitron- og pistasjnøttblandingen.

Advertisements