Sitron- Og Myntekake

441_Sitron- og myntekake_thumb[3]
Et lekkert sukkerbrød som er smaksatt med ­syrlig sitron og frisk peppermynte.

Ingredienser:
100 g smør
1 ½ dl melk
3 egg
3 dl sukker
4 ½ dl hvetemel (270 g)
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 sitron, revet skall
½ dl hakket peppermynte
Glasur:
1 ½ dl melis
1 ss presset sitronsaft
1 ts vann
Granering:
peppermynte

Slik gjør du:
[1]
Sett ovnen på 175 C. Smelt smøret og bland med melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn i smør- og melkeblandingen.

[2] Sikt inn de tørre ingrediensene og bland det sammen. Tilsett sitronskall og mynte. Hell røren over i en smurt og melet 2-liters randform.

[3] Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 40 min. La kaken hvile i 5 min. i formen før du hvelver den ut og lar den avkjøle på rist.

[4] Glasur: Rør sammen alle ingrediensene og hell over kaken. Pynt med peppermynteblader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s