Sitronkake

En rask og lettvint kakeoppskrift funnet på jacobs.no
Sitronkake

En nydelig kake som kjapt lages i langpanne.

Ingredienser
Bunn:

350 g smør
400 g sukker
4 egg
3 dl helmelk
450 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 sitroner, skall og saft
Ostekrem med sitron:
125 g kremost naturell
60 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
0,5 dl sitronsaft

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene. Rør til slutt inn sitronskall.

[2] Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (langpanne, ca 25 x 35). Stek kaken midt i stekeovnen ved 175 C i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

[3] Ostekrem med sitron: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.

Advertisements