Sjelekaker

Soul Cakes_page_thumb[2][4]

Karen som driver “Lavender & Lovage” skriver: Disse små kakene er en krysning mellom en kjeks og en scone og ble tradisjonelt laget i England til All Soul’s Day, som er den 2. november. Fullpakket med rips og blandet krydder, er disse herlige små kakene deilig med en kopp te på ettermiddagen.

Denne oppskriften er tilpasset fra “A Calendar of Feasts – Cattern Cakes and Lace” av Julia Jones og Barbara Deer

Blir: 12 kaker
Forberedelse: 10 minutter
Steketid: 15 minutter
Total tid: 25 minutter

Ingredienser
175 g smør
175 g sukker
3 eggeplommer
450 g mel
2 ts blandet krydder
100 g rips
nok melk til å lage en myk deig

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180 C.

[2] Rør smør og sukker sammen og rør inn eggeplommene, en om gangen.

[3] Ha mel i en annen bolle med blandet krydder. Bland godt og deretter tilsetter du det til i smør, sukker og eggeplomme blandingen.

[4] Rør inn rips og tilsett nok melk til å lage en myk deig, som bør ligne på en sconesdeig.

[5] Rull deigen ut og stikk ut små kaker med et glass eller lignende. Lag et kryss i hver kake med en kniv eller lignende og deretter plassere dem på etesmurt og / eller bakepapirdekket ovnsplate.

[6] Stek kakene i 10 til 15 minutter, eller til de er gyllenbrune.