Sjømannsbiff Med Mørkt Øl

650_sjømannsbiff med mørkt øl_thumb[5]

Tilberedningstid: 1 time 30 min

Ingredienser:
600 g rundbiff eller bankekjøtt av storfe, i skiver
3 ss smør eller margarin
1 ts salt
½ ts pepper
4 store løk i tykke skiver
10 poteter i skiver
3 dl mørkt øl
1 dl kjøttbuljong (gjerne vann og terning)
1 ss finhakket frisk kruspersille

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
[1]
Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.

[2] Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.

[3] Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.

[4] Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.

[5] Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.

[6] Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.

[7] Hell øll og buljong over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.

[8] La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.

[9] Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s