Sjokoladecroissanter

chocolate croissants_page_thumb[2]

blir ca 12

Ingredienser
450 g hvetemel
5 ml / 1 ts salt
2 ss / 25 g smult
1 1/2 ss / 25 g fersk gjær
225 ml lunkent vann
1 egg, slått
175 g smør
225 g sjokoladebiter
1 egg, slått
10 ml / 2 ts vann
5 ml / 1 ts sukker

Ovnstemperatur 220 C.

Fremgangsmåte

[1] Sikt sammen mel og salt. Gni i smult.

[2] Bland gjæren med vannet. Tilsett gjær væsken og egg til melblandingen  og bland til en myk deig.

[3] Elt lett på et melet bakebord i 10-15 minutter til en glatt og smidig deig. Rull ut til en stripe på 50 x 20 cm.

[4] myke opp smøret og del det i 3. spred en del av smøret i små klumper over to tredjedeler av deigen. Brett deigen i tre, brett inn den usmurte delen først. Tett kant med en kjevle. Pakk inn i plastfolie (plastfolie) og avkjøl.

[5] Gjenta to ganger til, ved hjelp av de to andre delene med smør. Pakk inn i plastfolie (plastfolie) og avkjøl.

[6] Rull ut og brette tre ganger. Avkjøl i minst en time.

[7] Rull ut til et rektangel 55 x 30 cm. Skjær kantene rette og halver på langs. Skjær hver stripe i trekanter.

[8] Plasser en liten haug med sjokoladebiter i enden av hver trekant.

[9] Pisk sammen egg, vann og sukker. Pensle kantene på hver cioissant.

[10] Rull opp hver croissant løst, start fra den brede enden og rull mot spissen og la spissen ende på undersiden.

[11] Sett cioissantene på en stekeplate og form de i en halvmåneform.

[12] Dekk med smurt plastfolie og la dem heve i 20-30 minutter. Pensle med glasur.

[13] Stekes i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøles på rist. Serveres varm.

Advertisements