Sjokolade Malties

chocolate malties_page_thumb[2]

Blir 20-24
ovnstemperatur 180° C

Ingredienser
75 g vanlig sjokolade
75 g kremost
50 gsmør eller margarin
25 g instant instant maltet melkepulver*
1/2 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
375 g melis, siktet
3 ss melk
200 g selvhevende mel, eller mel + bakepulver
1/2 ts bakepulver
25 g  mykt smør eller margarin
2 egg
3 ss melk
Dekorasjon:
mokkabønner eller lignende

* Maltet melkepulver er et pulver laget av en blanding av maltet bygg, hvetemel, og Vikingmelk.

Fremgangsmåte

[1] Smelt sjokoladen, avkjøl den litt.

[2] Pisk sammen kremost, smør eller margarin, maltet melkepulver og vanilje essens/vaniljesukker.

[3] Pisk i melis og melk vekselvis. Pisk i smeltet sjokolade.

[4] Fjern 225 g  av sjokoladeblandingen. Dekk til og spar til glaseringen.

[5] Sil sammen mel og bakepulver.

[6] Pisk mykt smør inn i sjokoladeblandingen.

[7] Pisk inn eggene.

[8] Rør inn mel vekselvis med melken.

[9] Fyll muffinsformer 2/3 fulle med blandingen.

[10] Stekes i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl.

Til serveringen

Glassèr kakene med den reserverte sjokoladeglasuren. Pynt med mokkabønner eller lignende hvis du ønsker det.

Advertisements