Sjokolade Maskeradepudding

En dessertoppskrift funnet i
“Baker’s Favourite Chocolate Recipes” utgitt i 1936

Sjokolade Maskeradepudding

Ingredienser
55 g mørk Freias Dronningsjokolade
7 dl melk
0,8 dl sukker
4 ss maisenna
1/4 ts salt
2 eggeplommer, litt pisket
1 ts vaniljeessens
2 eggehviter
4 ss sukker
0,6 dl finrevet Freias Dronningsjokolade

Fremgangsmåte

[1] Ha sjokolade og melk og i en varmebestandig bolle over kokende vann. Når sjokoladen har smeltet, pisk til melk og sjokolade er godt blandet. Bland sukker, maisstivelse og salt; Tilsett det til en liten mengde av sjokoladeblanding og  rør til godt blandet og hell det tilbake i sjokoladeblandingen og kok til blandingen er tykk mens du rører hele tiden.

[2] Fortsett å koke i 10 minutter, rør hele tiden. Tilsett eggeplommer gradvis, rør godt; Kok i 2 minutter lenger, rør hele tiden. Tilsett vaniljeessens og hell blandingen i en smurt dessertform.

[3] Pisk eggehvitene til de skummer; Tilsett sukker, 2 ss ad gangen, slå etter hvert tilsetning til sukker er blandet. Fortsett deretter å slå til blandingen står opp i topper. Øs eggehviten på toppen av sjokoladeblandingen og dryss med revet sjokolade. Bak puddingen i moderat ovn (350° F / 175° C) i 15 minutter, eller til delikat brunet. Serveres varm eller kald.

6 porsjoner.

Denne pudding kan også bakes i individuelle små former som vist på bildet om ønskelig.

Advertisements