Sjokolade- og Kaffekrem

En deilig dessertoppskrift funnet i “Kremdager”.
En gratis e-brosjyre utgitt av tine.no

Sjokolade- og Kaffekrem

6 porsjoner

Ingredienser
Krem:

200 g mørk sjokolade
6 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
4 ss sterk kald kaffe (flytende)
Nøtter:
100 g valnøtter
1 ss sukker
2 ss honning
0,5 ts salt

Fremgangsmåte

Krem

Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret. Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk gjerne en stavmikser. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland godt.

Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.

Nøtter

Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir. Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200° C i 5 minutter, avkjøl.

Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.

Advertisements