Sjokolade- og Peanøtt dyppede Epler

En snackoppskrift funnet i  “Hershey’s Make It Chocolate”
utgitt av Hershey i 1987

Sjokolade- og Peanøtt dyppede Epler

Ingredienser
10 til 12 trepinner
10 til 12 middels store epler, med stilkene fjernet
4,8 dl grovt peanøttsmør
1,5 dl kakao
1,5 dl melis
1,2 dl vegetabilsk olje
Hakkede peanøtter eller kokosnøttflak (valgfritt)

Fremgangsmåte

Stikk en trepinne inn i hvert vasket og grundig tørket eple. Bland peanøttsmør, kakao, melis og olje i en bolle stående over varmt, men ikke kokende vann; Rør hele tiden til alt er smeltet og blandingen er glatt. Fjern fra varme. Dypp eplene i blanding; snurre de for å fjerne overflødig belegg. (Hvis belegget blir for tykt, sett bollen tilbake over varmt vann eller tilsett ekstra olje, 1 teskje om gangen.) Rull halvparten av de belagte eplene i hakkede peanøtter eller kokosnøttflak, om ønskelig. La eplene bli kalde på vokspapir. Avkjøl i kjøleskap om ønskelig.

Advertisements