Sjokoladedrømmer

En drøm av en godbit funnet i “Sjokolade” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1984

Sjokoladedrømmer

Tilberedningstid: 40 minutter
Steketid: 12-15 minutter
Ovnstemperatur: 175-200° C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
200 g mandler
4 bitre mandler
190 g melis (3 1/4 dl)
3 eggehviter (1 1/2 dl)
Sjokoladesmørkrem:
65 g sukker ( 3/4 dl)
3/4 dl vann
3 eggeplommer
150 g mykt smør
1 ss kakao
Pynt:
75 g kokesjokolade,
1 ss olje

Fremgangsmåte

[1] Mal mandlene på mandelkvern eller i hurtigmikser. Bland mandlene med siktet melis. Visp eggehvitene helt stive og rør forsiktig inn mandel/melisblandingen.

[2] Sett deigen på bakepapirkledd plate med skje og jevn kakene til slik at de blir flate. Stek kakene som angitt og avkjøl dem på rist.

[3] Kok vann og sukker til sukkerlake (en dråpe dryppet i kaldt vann skal stivne). Visp sammen eggeplommene og hell den varme laken over eggeplommene i en tynn stråle mens det vispes kraftig. Avkjøl blandingen og tilsett smøret i biter under kraftig visping. Tilsett kakao.

[4] Fordel sjokoladesmørkremen på undersiden av kakene og la dem ligge kaldt i minst 1/2 time.

[5] Smelt kokesjokoladen sammen med olje over vannbad. Dypp kremsiden av kakene i sjokoladen og legg dem på et bakepapir.