Sjokoladeis

En iskremoppskrift funnet i “Condenced Milk and its use
in Good Cookery” utgitt av Borden’s Condenced Milk
Company i 1927

Sjokoladeis

Ingredienser
85 g usøtet sjokolade
4,75 dl melk
2,4 dl sukker
4 ss mel
1/8 teskje salt
2 egg, litt slått
9,5 dl matfløte
2 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

[1] Ha sjokolade og melk og i en varmebestandig bolle over kokende vann og varm opp blandingen. Når sjokoladen smelter pisker du med en stavmixer det er godt blandet. Bland sukker, mel og salt og tilsett det gradvis til sjokoladeblandingen og varm opp til det har tyknet mens du rører hele tiden. Deretter fortsetter du å la det småkoke 5 minutter. Rør av og til.

[2] Tilsett eggene til en liten mengde av blanding og rør kraftig. Hell det tilbake i blandingen over det kokende vannet og varm opp 2 minutter lenger, rør kontinuerlig. Avkjøl og tilsett fløte og vaniljesukker. Sett i fryseren og frøs til isen har frosset. Rør noen ganger under prosessen.

Blir 2 liter iskrem

Advertisements