Sjokoladekake Med Eplefyll

sjokolade med eplefyll_page_thumb[3]
Tilberedningstid med ferdige bunner: Ca. 30 min 

1 Sjokoladekake (se grunn oppskrift under)
3-4 søte epler
sukker etter smak
ev. jevning
Vaniljekrem:
1 1/2 dl fløte 20%
1/2 vaniljestang
1 eggeplomme
1 ss sukker
2 ts maisennamel
1 ts revet sitronskall
Sjokoladekrem:
125 g smør
125 g melis
1 egg,
2 ss kakao
Pynt:
50 g nøttekjerner
ev. marsipan eller annen kakepynt

[1] Skrell og rens eplene og skjær dem i biter. Kok dem møre i så lite vann som mulig. Mos eplene med en kraftig visp, i hurtigmikser eller gjennom en sikt, og smak til med sukker. Hvis mosen er for tynn kan
den jevnes med maisennamel eller annet jevningsmiddel. Avkjøl eplemosen.

[2] Lag vaniljekremen: Kok opp fløten med en halv delt vaniljestang. Visp eggeplommen med sukker og maisennamel, hell i den kokende fløten og visp godt. Hell alt tilbake i kasserollen, tilsett revet sitronskall og visp over svak varme til kremen tykner og begynner å småkoke. Ta opp vaniljestangen og rør hele tiden i kremen mens den avkjøles.

[3] Rør smøret til sjokoladekremen mykt og luftig. Tilsett siktet melis, egg og kakao og visp kremen blank og smidig.

[4] Del kakebunnen i 2-3 lag og legg dem sammen med eplemos og vaniljekrem imellom. Fordel sjokoladekremen på toppen av kaken. Pynt med hakkede nøttekjerner og små marsipanegg, likørkonfekt, kandiserte fioler eller annen kakepynt.

Sjokoladekake (grunnoppskrift)
Rund form, 24-26 cm
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 45 min.
Ovnstemperatur: 180° C
Nederste rille i ovnen
Kan fryses hel eller delt i bunner

125 g kokesjokolade
125 g smør
1/2 dl sterk kaffe
4 store egg
300 g sukker (3 1/2 dl)
200 g hvetemel (3 1/2 dl)
2 ts bakepulver

[1] Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret i en kasserolle over meget svak varme. Tilsett sterk, varm kaffe og avkjøl blandingen litt.

[2] Visp egg og sukker til eggedosis, sikt mel og bakepulver og bland det i eggedosisen. Rør til slutt i sjokoladeblandingen. Smør en springform og dryss den med mel eller rasp.

[3] Hell i røren og stek som angitt. La kaken stå et par minutter i formen, ta så forsiktig av kanten på formen og hvelv kaken på rist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s